Alennusmyynnit lainarahalla

Pesukone kulutusluotolla

Alennusmyynteihin lainalla

Julkaistu 12.2.2011

Alennusmyynteihin lähteminen lainarahalla saattaa alkuun kuulostaa alkuun aivan oudolta ajatukselta. On kuitenkin tilanteita, jossa lainan ottaminen on kuitenkin täysin perusteltua ja jopa kannattavaa.

Esimerkiksi tilanteessa, jossa kuluttaja on ostamassa tietyn isomman hankinnan, esimerkiksi pyykinpesukoneen ja se on alennusmyynnissä tarjouksessa puoleen hintaan. Alennusmyynti kestää vain tietyn ajan ja jos palkkapäivä on vasta alennusmyynnin jälkeen on tarjous jo mennyt ennen kun rahat hankintaan olisi. Tälläisessä tapauksessa lainan ottaminen olla kannattavaa vaikka lainasta joutuisi maksamaan useammankin kympin koron. Osa verkkokaupoista myös mahdollistaa osamaksun, minkä avulla voi myös vähemmän säästöjä omaava henkilö tehdä isompia hankintoja.

Joskus ostoksia varten joutuu ottamaan lainaa pakon edessä. Näin voi olla esimerkiksi siinä tapauksessa, että rahat on käytetty ja jokin pakollinen kodinkone hajoaa tai rahaa tarvitaan esimerkiksi lääkärimaksuihin ja muihin maksuihin. Nykypäivänä yhä useampi saattaa ottaa lainaa myös matkoja tai hotellilomaa varten. Kun lainaa haetaan on suositeltavaa tehdä joka tapauksessa lainavertailua eri lainapaikkojen välillä.